Vi er prækvalificeret til konkurrencen om at klimatilpasse Middelfart. Vores forslag skal vise vejen for, hvordan klimatilpasning i området omkring Kongebrovej kan integreres i tiltag, som gør området grønnere, sundere og sjovere. Blandt et skarpt felt af 19 ansøgende teams er vi udvalgt blandt 6 teams. TREDJE NATUR er hovedrådgiver og har Entasis og og Grontmij med som underrådgivere.

– Vi er klar over, at vi stiller store krav til de konkurrerende. Konkurrencen tager udgangspunkt i ambitionen om at vise, hvordan klimatilpasning kan bruges som løftestang for byudvikling. De konkurrerende skal levere kreative og innovative løsningsforslag i en kompleks dialogbaseret udviklingsproces, hvor der skal skabes klimatilpasningsløsninger med miljømæssig, økonomisk, social/rekreativ merværdi for mange forskellige interessenter. Men vi har en klar forventning om, at de seks stærke teams, vi har udvalgt, har kompetencerne til at kunne håndtere denne opgave, siger projektleder Helle Baker Norden.

De udvalgte teams er:
– TREDJE NATUR med Entasis og Grontmij
– PK3 med De Urbanisten og Envidan
– Gottlieb Paludan Architects A/S med SNE Architects ApS, 2+1 Idebureau og Via Trafik,  Jan Luxhøj Støvring og Anna Aslaug Lund
– GHB Landskabsarkitekter A/S med Adept, Atkins, 2+1 Idebureau og Kjell Nilsson
– SLA med GXN og Rekommanderet, Jens Rørbech og Kirsten Halsnæs
– Rambøll Danmark A/S med Atelier Dreiseitl


Arkitektkonkurrencen forløber i to faser. Den første fase startes med et kickoff-møde for de seks prækvalificerede teams den 20. august 2014 i Middelfart. Vinderen eller vinderne af første fase findes medio oktober, hvor borgere og andre interesserede får mulighed for at kommentere på vinderforslaget/forslagene. Herefter skal det eller de vindende teams viderebearbejde deres forslag i fase 2, som afsluttes i starten af det nye år. Realiseringsfasen forventes at strække sig frem til udgangen af 2017.

Middelfart Kommune, Middelfart Spildevand A/S og Realdania arbejder sammen om udviklingen af KlimaByen i Middelfart. Følg med på http://www.klima-byen.dk/.