TREDJE NATUR er udtaget til konkurrencen om Christiansholm i kanonstærkt felt blandt 34 ansøgere. Sammen med C.F. Møller, der er teamets totalrådgiver, samt Grontmij og Rekommanderet skal teamet komme med en vision for Christiansholm, der i folkemund kendes som Papirøen. Konkurrencen skal give bud på fremtidens anvendelse og arkitektur.

By & Havn har foretaget en samlet vurdering af i alt 34 indkomne ansøgninger og har valgt at prækvalificere 7 ansøgerteams til projektkonkurrencen om en ny masterplan for Christiansholm. De 6 øvrige teams ledes af HLT, Cobe, Adept, Holscher og Polyform, MVRDV og OMA. Det forventes, at konkurrencen sættes i gang i efteråret 2015.


Teamets motivation

C.F. Møller, Tredje Natur, Grontmij og Rekommanderet har en ambition om at gøre Christiansholm til det mest levende, tilgængelige og rekreative område i Københavns Havn. Christiansholm indskriver sig i udviklingen af havnens og byens historiske udvikling, men repræsenterer samtidig en enestående mulighed for at planlægge en masterplan for et nutidigt og oplevelsesrigt bykvarter, med særligt fokus på havnens blå og rekreative potentialer.

Christiansholm er fysisk såvel som i Københavnernes bevidsthed i dag centralt beliggende midt i Københavns Havn. Christiansholm har i årtier taget imod varer fra vandsiden og har været svært tilgængelig for offentligheden. Dette vil ændre sig markant i takt med områdets generelle byudvikling og i særlig grad med By & Havns sympatiske ambitioner for områdets fremtidige udvikling. Papirøen har i sin nuværende midlertidige tilstand allerede genereret et urbant, dynamisk og aktivt liv, som danner udgangspunkt for den maksimale værdiskabelse i den nye urbaniseringsproces.

Den nye masterplan skal skabe rammerne for et vitaliserende, sanseligt og originalt blåt bykvarter der evner ikke at lade sig begrænse af traditionelle forståelser af havnens rolle og udseende. Christiansholm bør være et bykvarter som både tør trække på byens historiske arv og som samtidig gør plads til nye former for brug og liv. Vi ønsker således at skabe en oplevelsesrig fortælling, der vil højne Christiansholms bo- og attraktionsværdi gennem både rekreative og sanselige muligheder.
Om Christiansholm
By & Havn ejer Christiansholm. Øen har i mange år levet en ikke så offentlig tilværelse, fordi By & Havn har haft en udlejningsaftale af jorden med Den Danske Presses Fællesindkøbsforening, som også har ejet størstedelen af øens bygninger. Hovedparten af området har altså tjent som et afspærret papirlager – deraf kælenavnet Papirøen.

Siden 2013 er arkitekt- og designvirksomheder, Experimentarium, gallerier og ikke mindst Copenhagen Street Food flyttet ind, og stedet blev åbnet for offentligheden. De nye aktiviteter er midlertidige med en lejeperiode, som går til udgangen af 2017.

De midlertidige aktiviteter sker som en del af en udviklingsaftale mellem By & Havn og selskabet CØ P/S. Selskabet består af Unionkul Holding, Nordkranen og Danica Ejendomme. I de kommende år er det planen, at der i tæt samarbejde mellem Københavns Kommune og By & Havn sammen med CØ P/S etableres et lokalplangrundlag for den fremtidige anvendelse af øen.

Læs mere hos By & Havn