TREDJE NATUR sætter faget på skolebænken. Fagets organisationer og skoler imødekommer nu branchens udtalte behov for et efteruddannelsesforløb, der på kort tid kan skærpe yngre arkitekters viden og praksiserfaring. TREDJE NATUR hilser overbygningen velkommen og bidrager til uddannelsen.

TREDJE NATUR’s CEO, Malene Krüger, vil bl.a. bidrage til undervisningen med udgangspunkt i tegnestuens agenda, der fordrer en ny generation af arkitekter, der naturligt indtræder i processer under stigende kompleksitet og opererer i uvante fora. Malene perspektiverer undervisningen med en stærk arkitektfaglig og forretningsmæssig baggrund, blandt andet som tidligere partner i egen virksomhed og gennem de sidste års arbejde i Danske Arks bestyrelse 

“Ud over at tegne med hånden, så skal du tænke med hjernen, føle med hjertet og leve højt på den faglige begejstring. Du skal indtage verden, som en lille fræk abekat ville have gjort og det kan du, hvis du forstår det professionelle liv du er en del af.”
– Malene Krüger, CEO i TREDJE NATUR.

I internationale spor
+2 professionaliserer nyuddannede viden og redskaber til at praktisere som arkitekt sideløbende med den praksiserfaring, deltageren får via sin ansættelse. Det er en form for genvej til teoretisk forståelse af fagets betingelser, samarbejdsrelationer, forretning og projektstyring – alt sammen viden, der normalt kan tage årevis og koste dyrt at erfare.+2 følger strukturen i RIBA’s part 3, der i England er obligatorisk for at kunne praktisere som arkitekt. Det er ikke planen i dansk sammenhæng, men forløbet lægger sig tæt op ad RIBA’s i form og indhold.

Fakta om +2
Den første årgang af +2 får karakter af et pilotprojekt, der i praksis vil sige, at kursusdeltagerne undervejs giver feed back og derved er med til at kvalificere det permanente forløb mod et reduceret deltagergebyr. Årgang 1 starter planmæssigt til februar 2016.

Efteruddannelsesforløbet henvender sig til arkitekter (cand. arch.) fra arkitektskolerne i København og Aarhus, som har 1-5 års anciennitet og er ansat i en arkitektvirksomhed. Læs mere hos Arkitektforeningen.

Malene Krúger, CEO i TREDJE NATUR.

Malene Krüger, CEO i TREDJE NATUR.