Vinge Station og Centrum udstilles permanent på Danmarks Designmuseum. Som en fremtrædende del af museets udstilling indgår projektet som et ‘superobjekt’ i udstillingen Dansk Design Nu. Her kan du gå på opdagelse i et fortættet designunivers og stifte bekendtskab med det 21. århundredes mest nytænkende, smukke og overraskende danske design.

Vinge Station præsenteres i fornemt selskab på en 6×4 m stor væg i et temarum, der har fokus på bæredygtighed, fairtrade, lys og varme teknologier og endda en poetisk tangkjole! Udstillingen viser samlet 300 designs og rummer den absolutte top af den danske scene, med bidrag af bl.a. Louise Campbell, Ole Jensen, Cecilie Manz, Kasper Salto og Henrik Vibskov. Udstillingens kurator, Designmuseets biblioteks- og forskningschef Lars Dybdahl, udtaler:

”Netop nu er der internationalt fokus på danske kulturprodukter og dansk design. Efter dansk designs ’guldalder’ i 1950’erne og 1960’erne udfolder design i Danmark sig i dag med fornyet styrke og danske designere agerer med stor succes på den globale designscene. Med Dansk Design Nu ønsker vi at anskueliggøre de tendenser, der præger vores ’designede hverdag’ og belyse, hvordan dansk design favner alle skalatrin – fra urbant design til det eksperimentelle kunsthåndværk, superobjekterne.”

Vinge Station og Centrum
Vinge Station og Centrum

Natur og by fremstilles oftest som hinandens modsætninger, men i Vinge er det to sider af samme sag. Ved at integrere det bedste fra de to verdener formidles dermed en enestående generøsitet med det grønne byliv som omdrejningspunkt. Vinge er Danmarks største udviklingsområde og centrum udgør 183.000 bygningsetagemeter, by- og landskabsrum, ny S-togsstation, infrastruktur og regnvandshåndtering. Tredje Natur har udviklet forslaget for stationen og byens centrum i samarbejde med Henning Larsen Architects, Moe, Atkins og RPA for Frederikssund Kommune.

Om udstillingen
Dansk Design Nu præsenterer på et 350 m2 stort udstillingsareal et rigt, men samtidig selektivt udvalg af dansk design inden for hele spektret: Møbler til hjemmet og arbejdet, produktdesign til kroppen og boligen og grafisk design – fra gadeskiltet til øletiketten. Du kan også opleve velvalgte eksempler på bæredygtigt dansk design, dansk modedesign fra avantgarde til hverdagsmode og design, der giver signatur til det offentlige rum. Alt i udstillingen er designet i det 21. århundrede af toneangivende og talentfulde danske designere og er stadig i produktion.

Åbningsreception d. 10. marts. Kl 17-19
Designmuseum Danmark, Bredgade 68, 1260 København K

Læs mere her.