Danish Design Award har i dag offentliggjort 45 finalister i de 11 kategorier, der udgør prisen i år. Klimaflisen er udvalgt som en af fire finalister i kategorien Visionary Concepts. Nu krydser vi fingre indtil d. 13. maj, hvor vinderne annonceres til prisfest i Industriens Hus.

FRA JURY UDTALELSEN

Klimaflisen er en løsning, der minimerer skader fra regnvand i byer. Ved at lede vand fra tage og pladser væk, forebygger klimaflisen oversvømmelser

Juryen siger…

“Løsningen gør det muligt at bruge fortovene som en effektiv barriere under uvejr, så vandet drænes løbende. Klimaflisen udgør også en ny vandforsyning og behandler dermed vand som både en risiko og en ressource. Løsningen har også stort potentiale for at skalere globalt – i København er der 700 km. fortov, i New York 21.000. Den er desuden visionær i kraft af viljen til at eksperimentere – den første klimaflise er forsøgsmæssigt installeret på Heimdalsgade i København.”

I forbindelse med offentliggørelsen har TREDJE NATUR givet et interview om Klimaflisen til Dansk Industri, hvor vi blandt andet efterlyser modige bygherrer. Læs artiklen her: https://www.danskindustri.dk/di-business/arkiv/nyheder/2019/3/henrykte-prisfinalister-nu-mangler-vi-bare-modige-bygherrer/