Tirsdag d. 19. januar åbner udstillingen ‘Sponsland: a journey into Future Landscapes’ med nyt projekt fra Tredje Natur. 

Udstillingen omhandler klimaadaptive løsninger på udfordringer i Gronningen, Holland, og foregår virtuelt. Tredje Natur bidrager til udstillingen med visionen ’THE BLUE RAMPARTS’ for området Damsterdiepzone. Udstillingen er en del af Climate Adaptation Week Groningen, som er optakt til Climate Adaptation Summit i Holland. Projektet offentliggøres til udstillingsåbningen.

Ole Schrøder partner i TREDJE NATUR giver en kort præsentation af projektet til åbningen 19. januar kl. 14-16 (CET). Læs mere og tilmeld dig her: https://klimaatadaptatiegroningen.nl/events/presentation-of-climate-adaptive-designs-in-groningen

OM PROJEKTET
I THE BLUE RAMPARTS har vi arbejdet med, hvordan man ved hjælp af naturbaserede løsninger kan arbejde med områdets udfordringer: fragmentation mellem områdets forskellige brugsformer, manglende infrastrukturel sammenhæng og over-asfaltering.

TREDJE NATURs vision imødekommer disse udfordringer ved at tænke i de multiple værdier, som naturen kan bibringe. Ved at skabe et rekreativt område langs områdets kanal skaber vi samtidig en skybrudssikring og en infrastrukturel forbindelse for bløde trafikanter. Ved at arbejde med beplantning og biodiversitet forhindres ’urban heat islands’ – urban overophedning, som skabes når der ikke er balance mellem det byggede miljø og naturen, samtidig med at vi skaber et miljø, hvori mennesker og natur trives.

Med THE BLUE RAMPARTS vendes byplanlægning på hovedet når vi stiller spørgsmålet: Hvordan ser en bydel ud som er planlagt efter naturen før den er planlagt efter nye veje og bygninger?

Udstillingen er gratis og kan tilgås online fra d. 19. – 25. januar. Læs mere om udstillingen her: https://klimaatadaptatiegroningen.nl/en/events/tentoonstelling-sponsland-a-journey-into-future-landscapes