Hæder til Vinge Station i London. TREDJE NATUR og Henning Larsen Architects modtager dette års prestigiøse Leaf Award. Teamet vinder i kategorien ‘Urban Design of the Year’ med vinderforslaget til Vinge Station. Stationen bliver startskuddet på den nye byudvikling af Vinge i Frederikssund Kommune.

Leaf Awards 2015
Leaf Award er en anerkendt arkitekturpris hvor den internationale arkitekturscenes absolutte topnavne siden 2001 kæmper om prisen i 13 kategorier. Prisen uddeles af sammenslutningen af europæiske arkitekter, Leading European Architects Forum, der siden 2001 har uddelt priser til nyskabende arkitektur.

Gennem tiderne har bl.a. Ateliers Jean Nouvel, Sou Fujimoto, David Chipperfield vundet hovedprisen. Dette års prisuddeling afholdtes i London på The Landmark Hotel, hvor Hiroshi Nakamura & NAP vandt hovedprisen og legendariske Moshe Safdie vandt en pris for sin livslange indsats.

16102015Leafa210

TREDJE NATUR og Henning Larsen Architects deltog i Urban Design kategorien i et stærkt felt mod andre nominerede. Blandt andet Gustsafson Porter’s visionære forslag til Marina One i Singapore. Med modtagelsen af Leaf Award er Vinge Station godt på vej til at blive en station som ingen anden.

Vinge Centrum Masterplan
INTEGRERET NATUR
Stationen i Vinge forventes at stå færdig i 2017 og er en vigtig brik i den større plan om at koble den fremtidige by Vinge til det kollektive trafiknet i Hovedstadsområdet. Udviklingen af Vinge by omfatter et område på 350 hektar, hvilket gør det til det største byudviklingsområde i Danmark. Den cirkelformede station ligger i centrum af den nye by og tilpasser sig det organiske landskabsstrøg.

Den grundlæggende idé bag Vinge by er at skabe en by, hvor naturlige elementer ikke blot bliver tilføjet til sidst, men er integreret fra starten. Vinge Station er et vigtigt element i den helhedsorienterede tilgang. Stationen er hjertet i udviklingen og forener landskab og by.VINGE_A_H7_N102 Visualisering af Det grønne hjerte, nord for landskabsbro

Vinge er udviklet ligeligt af TREDJE NATUR og Henning Larsen Architects, med Henning Larsen som totalrådgiver. Tillykke til Frederikssund og vores øvrige samarbejdspartnere hos Moe, Atkins og RPA.