Klimaflisen er vinder af det amerikanske magasin Popular Science’s store innovationspris ’Best of What’s New’. Klimaflisen er udvalgt blandt tusindvis af nye produkter og innovationer på verdensplan.

Klimaflisen er ’Grand Award’-vinder i ’Engineering’-kategorien og dermed placeret helt i top. Hvert år vælger det anerkendte amerikanske magasin 100 produkter på tværs af 10 kategorier. For at blive udpeget som vinder skal innovationen repræsentere et vigtigt fremskridt i sin kategori. Popular Science Magazine har siden 1872 været førende kilde til populærvidenskabelige nyheder og udgives i 45 lande på over 30 sprog.

”Det er enestående at Popular Science selv har fundet frem til Klimaflisen og set det globale potentiale. De har stillet mange seriøse spørgsmål til løsningen og dét at vi nu kommer igennem nåleøjet og tager topplaceringen er en kæmpe anerkendelse,” siger Flemming Rafn Thomsen, medstifter i TREDJE NATUR.

Best of What’s New er en liste over de 100 mest imponerende og innovative teknologier og produkter fra det seneste år. For at udvælge vinderne gennemgår redaktørerne tusindvis af kandidater – lige fra ingeniørbedrifter til hyper-intelligent software – i søgen efter objekter og bestræbelser, der ikke kun påstår de vil forbedre livet på planeten, men som rent faktisk gør det.

“The Best of What’s New Awards giver os muligheden for at undersøge og ære årets bedste nyskabelser”, siger Popular Science redaktør Joe Brown. “De udvalgte projekter former vores fremtid, hjælper os med at være mere effektive, holder os sunde og sikre, og lader os have det lidt sjovt undervejs. Fra enkle husholdningsartikler til massive rumforskningsværktøjer er vi stolte over at præsentere ’Best of What’s New 2018.”

Et columbusæg til de globale bysamfund
Klimaflisen er en grøn regnvand- og byrumsløsning, der har til formål at skalere dansk livability til det globale marked. Gaderummet er dér, hvor byboerne bruger mest af deres fritid og samtidig dér, hvor de dyre oversvømmelser sker. Ved at håndtere tag- og byrumsvand i fliserne kan klimatilpasningen udbredes meget hurtigt og billigt og derved undgå oversvømmelser. Samtidig tilføres gaderne bynatur, sociale mødesteder og et nyt ressourceperspektiv hvor vandet høstes og anvendes til vanding og drift i byen. Dermed løser systemet flere udfordringer på enkel vis.

Alle byer er udfordret af klimaforandringerne og efterspørger nye løsninger. København har mere end 700 kilometer og New Yorks fortove udgør hele 21.000 km. Dermed er der i byerne adskillige millioner kvadratmeter hvor Klimaflisen kan afhjælpe vandproblemerne og skabe nye bykvaliteter. Klimaflisens første anlæg blev i september lanceret på Heimdalsgade i København.

 

Løsningen ejes af TREDJE NATUR og Climate Tile IVS og er udviklet i samarbejde med IBF og ACO Nordic. Øvrige samarbejdspartnere tæller Københavns Kommune, Malmos A/S, Teknologisk Institut, Orbicon, Kollision og Smith Innovation. Realdania og Markedsmodningsfonden har støttet Klimaflisens udviklingsforløb.