TREDJE NATUR udstiller visioner for en sundhedsorienteret by. 

Udstillingsåbning og konference fredag d. 8. juni.

TREDJE NATURs projekter sætter fokus på mobilitet og bylivsværdi, med den naturlige bevægelse i centrum. Sundhedsvidenskaben skifter i disse år fokus fra behandling af vores sygdomme, til hvorledes vi i stedet forbliver sunde. Vi skal bevæge os mere naturligt, oftere og mere spontant. Vi foreslår en række byrum, der via sanselighed, kotering og generel naturværdi inviterer til almen bevægelse. Byrummet integreres så at sige med et sundhedsmæssigt perspektiv, og vil opleves som en sammenhængende performativ flade, hvor naturens elementer ses som den primære drivkraft.

Se indslag i TV2 Lorry

The Good City

“Verden elsker os. København er en kilde til inspiration for byer verden over, ikke mindst på grund af vores cykelkultur, der har peaket med 37% af byens indbyggere på cykel. Vores politikere har lovet os at 50% af københavnerne vil bruge cyklen i 2010.. så i 2012.. så i 2015 og nu i 2025. Siden løftet blev givet er antallet af cyklister i København faldet til 35%. København er den eneste by i den vestlige verden, hvor cykelniveauet er faldet i stedet for at stige.”

Med disse ord, stikker den internationale cykelkulturkonsulent Mikael Colville-Andersen, fra Copenhagenize Consulting, en kæp i hjulet for forestillingen om København som en foregangsby inden for cyklisme og byudvikling. Alle gode intentioner og strategier til trods har det vist sig svært at motivere yderligere 15% af københavnerne til at komme op på cyklen.

Med udstillingen The Good City forsøger vi at vende denne negative tendens og inspirere til nye visioner og handling. Vi har bedt en række fremtrædende danske og internationale arkitekter, trafikplanlæggere, forskere, organisationer, bykonsulenter og debattører give deres bud på, hvordan vi når de 50% cyklister i København og samtidig skaber en by, der er god at leve i.

Udstillingen 
Officiel åbning fredag d. 8 juni kl. 12.00 i Havnegade.

Udstillingen er placeret udendørs på den nye havnepark i Havnegade ved Custom House fra d. 8. juni til d. 22. juni og på Amagerbro Torv fra d. 22. juni til d. 8. juli. Herefter vil udstillingen fungere som en international vandreudstilling.

Konferencen 
Fredag d. 8. juni på Dansk Arkitektur Center fra kl. 8:30 – 12.30.

  • Stadsarkitekt i Københavns Kommune Tina Saaby der arbejder med en arkitekturpolitik, der lægger vægt på den bæredygtige by som et sted med plads til forskellighed, flere cykler og mere liv mellem husene.
  • International cykelkulturkonsulent Mikael Colville-Andersen fra Copenhagenize Consulting, der arbejder med at skabe og fremme cykelkultur i storbyer verden over.
  • Forsker i mobilitetsadfærd og det moderne hverdagsliv Malene Freudendal-Pedersen fra Roskilde Universitet, der bl.a. arbejder med bæredygtig mobilitet som en mulig fremtidig utopi.
  • Projektleder og idemanden bag Bicycle Innovation Lab, Lasse Schelde, der arbejder med nye måder at udvikle og fremme cykelkulturen i København og internationalt. Deltagerne vil undervejs blive stillet deres egen innovationsopgave.

Læs mere her og tilmeld dig til konferencen, der er gratis på minikonference@bicycleinnovationlab.dk

[Foto af Byens Øjne]