Tredje Natur er valgt som rådgiver til at udvikle Buen på Vesterbro.

I første omgang skal Tredje Natur skabe et strategisk roadmap i 2022, der kvalificerer bygningens mange udviklingsmuligheder og udnytter det momentum, som den aktuelle byudvikling i området skaber. Senest er den populære restaurant Propaganda flyttet ind i huset og Politiken skrev om bygningen i december, der ligger et stenkast fra blandt andet den planlagte Tivolipark og udviklingen af Palads-biografen.

Buen er opført i 50’erne og rummer 29.000 etagekvadratmeter og ligger centralt på Vesterbro. Bygningen er tegnet af nogen af funktionalismens mest fremtrædende mestre, bl.a. Ib Lunding, Thorvald Dreyer og Ole Hagen. Bygningen er kendetegnet ved den 10 etager høje bygning, der spektakulært svæver hen over Farimagsgade og ligger som nabo til Arne Jacobsens ikoniske SAS Royal Hotel. Bygningen har i dag høj fredningsklasse og repræsenterer en byggeteknisk landvinding:

Her kunne man, i modsætning til resten af byen, bygge højt, og man havde mulighed for at skabe moderne arkitektur og formeksperimenter. Man kunne ryste arven af sig og eksperimentere og skabe bygninger, der var banebrydende.” – Kristoffer Lindhart Weiss i Politiken

Tredje Natur har fokus på cirkularitet i byggeriet, bl.a. igennem samarbejdet i udviklingsprojektet Circle Bank, og ser med den nye opgave frem til at skabe rammerne for en bæredygtig transformation, der rummer en både respektfuld og nytænkende tilgang til bygningens kulturhistoriske og kommercielle værdier. Opgaven udvikles for Ejendomme i Landbrug & Fødevarer F.m.b.A.