I marts’ udgave af Arkitekten modtager vores vinderforslag til Vinge roser. Boris Brorman Jensen, arkitekt maa og ph.d., anmelder konkurrencens forslag, og ser i vinderforslaget kimen til en ny generation af stationsbyer der tager Fingerplanens hidtidige kvaliteter op til revision.

“Godt på vej mod en tredje natur. Konkurrencens vinderforslag er som et meteornedslag i den funktionsadskilte by. Byrum, park, bygningsanlæg og infrastruktur forenet i en lykkelig kollision” – Boris Brorman Jensen.

I artiklen identificeres forslagets nybrud i hvordan både natur og arkitektur tages til indtægt i et mere hybrid by, der er både/og. Artiklen trækker også tråde til den nye by Nye nord for Århus, som TREDJE NATUR også er involveret i udviklingen af. Læs mere om Nye her.

“Vi kan, uanset hvor meget vi måtte ønske det,ikke alle bo i samme centrum. Moderne urbanitetsformer er netværk, og Vinge S-togsstation er i den forstand mere end bare et nyt stoppested langt uden for byen. – Boris Brorman Jensen.

Konkurrencen om vinge foregik i 2014 i et skarpt felt mod BIG, COBE, Snøhetta, Vandkunsten m. fl. P.t. pågår arbejdet med udviklingen af Vinge på fuld tryk i tæt samarbejde med Henning Larsen Achitects, Moe og Atkins. Se mere om forslaget til vinge her.