TREDJE NATUR er udtaget til konkurrencen om et velkomstcenter for Nationalpark Mols Bjerge. Vi glæder os til at tegne konkurrencen i samarbejde med norske Reiulf Ramstad Arkitekter, EKJ Rådgivende Ingeniører, Scenograf Anne Schnettler og Dark Matters. Teamet skal give et bud på et miljørigtigt velkomstcenter på 750 m2, som ydmygt skal indpasses i det unikke område ved Kalø Slotsruin syd for Rønde i Syddjurs Kommune.

Kalø

Nationalpark Mols Bjerge ligger på den sydlige del af Djursland og er på 180 km2. Nationalparken har et helt enestående naturindhold specielt inden for overdrevs-, kyst- og skovlandskaber, et helt særligt og informativt istidslandskab samt unikke kulturmiljøer.

”Det er bestyrelsens vision, at der med det nye velkomstcenter ska­bes et levende og unikt informations- og oplevelseshus, der med et historisk vingesus giver gæsten de bedste muligheder for at tilegne sig viden om nationalparkens natur- og kulturmæssige kvaliteter og friluftsmæssige muligheder. Velkomstcentret skal også formidle Kalø´s helt særlige kulturhistorie samt understøtte og udvikle de mange forskellige aktiviteter, som i dag finder sted i området omkring Kalø Slotsruin.” –Uddrag fra konkurrenceprogrammet

TEAMETS MOTIVATION
Teamet har en ambition om at gøre Velkomstcenter Nationalpark Mols Bjerge til et enestående velkomstcenter der naturligt tør trække på Nationalparkens helt særlige landskabelige og historiske arv. Vi glæder os til at tegne en indgangsportal der styrker stedets rekreative og kulturelle nytteværdi med mennesket og naturen i centrum.

De udvalgte teams er:
– Arkitema Architects, Arkitema Landskab og Sloth Møller
– Terroir Arkitekter, MAP Architects, Thing Brandt Landskab og AFM Consult Rådgivende Ingeniører
– EFFEKT, GHB Landskab og COWI Rådgivende Ingeniører
– Reiulf Ramstad Arkitekter, TREDJE NATUR, EKJ Rådgivende Ingeniører, Scenograf Anne Schnettler og Dark Matters
– FORCE4 Architects, AllesWirdGut og Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniører