TREDJE NATUR er videre til 2. fase om BørneRiget sammen med vores team bestående af Schmidt Hammer Lassen Architects, MOE, CREO ARKITEKTER, Keingart og Smith Innovation. Vi skal dermed videreudvikle vores forslag til det visionære byggeri, der vil skabe en bedre bruger-oplevelse, funktionalitet og integration af behandling, forskning og uddannelse.

Danmark skal med BørneRiget have verdens bedste hospital for behandling af børn, unge, fødende og deres familier. Det er en unik og vigtig opgave, som vi glæder os meget til at komme endnu mere i dybden med her i konkurrencens anden fase.Birdseye_1500Vi har søgt at bygge bro mellem det naturlige og det urbane og derved gestalte en nutidig hybrid, som bliver til væsentligt mere end blot summen af sine dele. Det er vores ønske at huset bliver en katalysator, der både formår at etablere helt nye behandlingskulturer og som også formår at forbrødre kontrasterne i den urbane situation og give generøst tilbage til byen i kraft af sit eget lysende eksempel.

” Som bygning kan det blive et pejlemærke – både i byen og som udtryk for et samfunds ambition og formåen. Baseret på fællesskab, viden og erfaring. Naturligt forankret i sin tid og åben mod den kommende (…) Og så et drys tryllestøv !”

blomster_1500

JURYENS KOMMENTARER
”Bedømmelseskomiteen finder, at dette projekt leverer en høj grad af indlevelse i et fremtidigt børnehospitals særlige karakter. Den skulpturelle tilgang, vil skabe en signifikant bygning, som fint løser programmets forudsætninger og ønsker. Der er selvfølgelig en række udfordringer, men det vurderes, at disse kan bearbejdes i forhandlingsfasen. Forslaget vurderes, at have stort potentiale tilgængelighedsmæssigt. Der er tale om et meget velgennemarbejdet forslag, med en høj detaljeringsgrad, der vidner om en stor indsigt og forståelse for organisering af de forskellige specialer i en klinisk kontekst. Forslaget indstilles som vinder af projektkonkurrencen. ”

Det er Rigshospitalet, Ole Kirk’s Fond og Region Hovedstaden har indgået et partnerskab om det nye hospitalsbyggeri. Læs mere om projektets baggrund og visioner HER.