TREDJE NATUR er med i parallelopdraget Adamstuen i Oslo, i samarbejde med JAJA Arkitekter og Hadrian Eiendomme. Med et ønske fra Statsbygg skal parallelopdraget undersøge muligheder for en ny byudviklingsstrategi for Adamstuen. Projektet lyder på at skabe et helhedsorienteret, attraktivt, klimatilpasset og miljøvenligt byområde, der indtænker nye funktionelle behov, samt integrer de kulturhistoriske værdier fra Statsbyggs eksisterende ejendomme. 

Projektet forløber fra november 2017 til februar 2018. Parallelopdraget og undersøgelserne rummer mange muligheder og potentialer, som vi ser frem til at frembringe med de andre udvalgte teams.

UDVALGTE TEAMS
I alt søgte 27 teams om at være med i konkurrencen, hvoraf 4 er udvalgt til at deltage i konkurrencen. De udvalgte teams er:
–  JAJA Architects, TREDJE NATUR + Hadrian Eiendomme
– Ghilardi+Hellsten Arkitekter, Haptic, Karres+Brand, Erik Langdalen, Selvaag Bolig
– Link Arkitektur + Multiconsult
– MAD Arkitekter + Dronninga Landskap, Forsvarsbygg + Leva Urban Design

ADAMSTUEN
Byområdet er lokaliseret centralt i Oslo, Norge, og da Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet flytter ud af de eksisterende bebyggelser i 2020, ønsker Statsbygg at transformere bygningerne og bydelen med nye funktioner, der fremmer god byudvikling og varetager den kulturhistoriske værdi stedet indeholder. Gennem parallelopdraget ønskes det, at teamene søger mod at skabe et helhedsorienteret byområde, der indtænker de omkringliggende områder, nye offentlige institutioner, boliger, erhverv, grønne og rekreative byrum, klimasmarte løsninger, offentlig tilgængelighed m.m.

Vi glæder os til at starte parallelopdraget og samarbejdet om mulighederne for at skabe en ny, levende og attraktiv bydel i Oslo!