TREDJE NATUR skal udvikle Urbanplanens Etape 2 i ny plankonkurrence. Teamet skal give bud på en udvikling af Urbanplanen, der omhandler blandede boformer, detailhandel, fritidsinstitutioner, renovering af Solvang Bibliotek, opførelse af Urbanpladsen og opgradering af Urmagerstien.

Vi har søgt med delt totalrådgivning i et stærkt samarbejde med vores underboer JAJA Architects som Team JAJA/TREDJE NATUR. Teamet har EKJ Rådgivende Ingeniører med som underrådgiver og Anoir Hassouni, leder af KANTARA / Ressourcecenter ydre Nørrebro, er ekstern konsulent.

URBANPLANEN
Urbanplanen er et af Københavns største almene boligområder og en del af det udsatte byområde Amager/Sundby, som er udpeget i Københavns Kommunes Politik for Udsatte Byområder. Området er præget af en række fysiske og sociale udfordringer, som medfører behov for markante tiltag, for at øge trygheden og vilkårene og for at skabe en positiv udvikling i området.

Urbanplanen har potentialet til at blive et attraktivt boligområde i København. Beliggenheden er yderst attraktiv tæt ved to metrostationer, Amager Fælled, Ørestad, store uddannelsesinstitutioner og omkring 15 minutter på cykel fra Rådhuspladsen og Amager Strandpark.Microsoft Word - Konkurrenceprogram
TEAMETS MOTIVATION
Teamets ambition er at gøre Urbanplanen til en naturlig del af den omgivende by, og omdanne urbanpladsen og urmagerstien til bydelens nye grønne og attraktive byrum og forbindelser. Vi vil, i arbejdet med urbanplanen, gå målrettet efter at skabe berigende oplevelser, hvor der opstår en stærk sammenhæng mellem natur, by, bygning og byrum. Vi tror på at den mangfoldige by er den levende og attraktive by!

De udvalgte teams er:
– Team JAJA/TREDJE NATUR sammen med EKJ Rådgivende Ingeniører og Anoir Hassouni
– PLH Arkitekter sammen med Primus, Masu, EVERYDAY Studio og Lemming & Eriksson
– COBE sammen med thingbrandt landskab, MOE og Rekkomanderet
– Konsortiet SCHUL/JJW sammen med COWI og Streetmovement
– SLA sammen med vandkunsten og NIRAS