Når samfundet åbner op igen, er TREDJE NATUR med på en ny stor udstilling ’Bag facaden’ om arkitekturens maskinrum. Det er klimaprojektet Enghaveparken som deltager under temaet ”Naturen er tilbage”.

Projektet forener kulturhistorien med en storstilet klimaløsning i en elsket folkepark. Herigennem fornyer Tredje Natur arkitekturen og giver brugerne mulighed for at opleve klimakrisen på egen krop ved at iscenesætte vandets kræfter i parken. Projektet indgår centralt i udstillingen blandt senere års mest profilerede danske arkitektoniske landvindinger og er udført i samarbejde med COWI og Platant for Københavns Kommune.

Udstillingsbillede af Tredje Naturs bidrag – klimaprojektet Enghave Parken. Fotgraf: Rasmus Hjortshøj

Tredje Natur deltager også på Dansk Arkitektur Center med den skalerbare vandløsning Klimaflisen, der udstilles på en anden udstilling ’Hello Denmark’. Udstillingen spår flisen en fremtid blandt andre danske designikoner som Arne Jacobsens 7’er stol og ægget, Vipps pedalspand og Kay Boesens elskede abefigur.

Om Bag facaden
Den 21. april åbner Dansk Arkitektur Centers nye, store udstilling Bag Facaden. Udstillingen går helt tæt på nogle af dansk arkitekturs aktuelle dagsordner. Der er masser på spil. For har vi (fortsat) råd til at bo i byen? Er der plads til piger i vores byrum? Hvordan sikrer vi biodiversitet ikke forsvinder helt? Er der plads til udsatte hjemløse? Er byerne rustet til at håndtere klimaforandringer? Du er i berøring med arkitektur hver eneste dag. Men er du bevidst om, at arkitekturen skaber rammerne for, hvordan du lever dit liv – og lever sammen med andre? Ofte kender vi facaden, men ikke historien bag.

April – 3. oktober 2021
https://dac.dk/udstillinger/bag-facaden

Udstillingsbillede af Tredje Naturs bidrag – klimaprojektet Enghave Parken. Fotgraf: Rasmus Hjortshøj

Om Hello Denmark
Vi hylder dansk arkitektur og design og går i kødet på det, der har gjort Danmark og København populært i hele verden: Det gode hverdagsliv.

juni 2020 – 24. oktober 2021
https://dac.dk/udstillinger/hello-denmark/

Udstillingsplakat til Bag Facaden. Illustration: Dansk Arkitektur Center