Denne uge er der dobbelt op på Tredje Natur. Vi kan opleves live ved to åbne arrangementer torsdag d. 11. oktober.

BUILDING GREEN SYMPOSIUM
BÆREDYGTIGE BYER OG BYGNINGER

FORUM Copenhagen, Julius Thomsens Plads 1, 1925 Frederiksberg C
Kl. 15.20-16.40

Teknologi kan bringe os et langt stykke ad vejen, når det handler om at gøre vores byer og bygninger bæredygtige, og certificeringer som LEED, BREEAM og DGNB kan være et vigtigt incitament. Men meget kan vi også tage højde for i designet af det byggede miljø fra indretningen af vore byer, håndtering af trafik, vand m.m., til bygningens placering på grunden, lysindfald, naturlig ventilation og eliminering af kuldebroer. Det kan spare mange penge og besværligheder, og samtidig være med til at sikre andre væsentlige kvaliteter i vore byer og bygninger kvaliteter, som kan være svære at måle og certificere.

Arkitektens Forlag er vært ved et minisymposium om bæredygtige byer og bygninger, som ikke handler om, hvad vi skal kunne, hvad vi burde kunne eller hvad vi gerne vil kunne, men hvad vi allerede kan. Der vil være oplæg fra Lone Feifer (Velux), Michael Christensen (Christensen & Co.), Flemming Rafn Thomsen (Tredje Natur) samt Rockwool, som hver vil præsentere deres perspektiv, og efterfølgende panel- og publikumsdebat, modereret redaktør og ph.d.-studerende på Arkitektens Forlag, Jesper Pagh.

Arrangementet kræver gratis adgangsbillet til BUILDING GREEN. Læs mere her

ARCHITECTURE IN A PERFORMANCE PERSPECTIVE

PB34, Tårnet, Prags Boulevard 43, 2300 København S
10:00-12:30

I forbindelse med at den chilenske arkitekt Rodrigo Tisi gæster Performance Design, Roskilde Universitet, indbydes alle til offentlig forelæsning ved to arkitekter, der har formået at bryde arkitekturens vanetænkning. Rodrigo Tisi er dekan på fakultetet for Art, Design, Architecture and Applied Technologies på universitetet UNIACC i Santiago, Chile.

Rodrigo Tisi vil tale om “URBAN TRANSFORMATION AND PERFORMANCE” og han kommer nærmere ind på, hvordan performance kan spille en rolle i byomdannelse.

Arkitekt Flemming Rafn Thomsen er partner i TREDJE NATUR, og vil under titlen NATURE VALUE: ADAPTATION STRATEGIES FOR AN URBAN ECOLOGY UTOPIA tale om, hvordan man kan ændre byens eksisterende økologier så både bylivet og bynaturen kan bruges som en aktiv ressource døgnet og sæsonerne igennem.

Foreslæsningen kører på engelsk. Læs mere på på facebook