Vores projekt ‘Korch Towers’ er gået viralt og er nu nået ud til hundredetusindvis af mennesker.

I sidste uge lancerede vi vores satiriske højhusprojekt ’Korch Towers’ på vores Facebook side. Vi er glade for, at langt de fleste af jer har været med på legen og det har været en fest at følge med i den efterfølgende debat.

Det er også en uge siden at et politisk flertal tilkendegav et principielt ”ja tak” til højhuse, der er 3 gange højere end hvad der for nuværende er bygget i København. Dermed gik politikerne imod forvaltningens anbefaling om at respektere den vision, der er udviklet for Nordhavnen. TREDJE NATUR er hverken for eller imod højhuse, men vi håber at vores satiriske indlæg vækker til kritisk refleksion over i hvilket billede København udvikles. Det kan og skal aldrig være et uudfordret argument, at højere partout er bedre, og at bymæssig og social sammenhæng er et utidssvarende hensyn. Vi skal bygge ansvarligt, visionært og generøst med afsæt i dén øjenhøjde og helhed, der gør København til noget enestående og levedygtigt.

Korch Towers er nået ud til flere hundredetusindvis af mennesker, og det tilskriver vi dels ’dickstortionfaktoren’, men det vidner også om, at byens fremtid ligger mange på sinde. Vi inviterer alle til fortsat at lade deres stemme blive hørt og bidrage med originale løsninger, der viser vejen frem for bysamfundenes omstilling.

Ole-og-FlemmingMediedækning
Flere medier har henvendt sig efter at indlægget blev publiceret, som bl.a. har resulteret i følgende mediehistorier:

 

Et par udklip fra vores satiriske indlæg på Facebook

“Visionen præsenterer et helhedsgreb for hele Nordhavnsarealet, der består af 10 nyskabende højhuse der sætter nye standarder for hvor højt der kan bygges i Europa. Det højeste tårn bliver 660 m højt og arbejder med inspiration fra kompakte asiatiske storbyer og har en gennemsnitlig etagehøjde på 75 cm. Hver enkelt bygning er tænkt og udført som én stor organisme indrettet udelukkende med cellekontorer, indrettet efter feng shui principper. Bygningerne kommer til at indeholde verdens kraftigste og hurtigste elevatorer, der betyder at man nærmest vil føle sig født på ny når man når toppen af tårnets spids. […] Tårnene arbejder innovativt med en energiproducerende slimalgefacade, der samtidig modvirker vindfriktion og får derved den grønne arkitektur til at glide nemt ned hos Københavnerne.”

“Arkitekterne forklarer: “Det har været vigtigt for os, at finde frem til et formsprog som almindelige folk både kan forstå og relatere til. I vores optik gælder det altid om, at give noget flot tilbage til byen når man bygger så højt og rankt som vi drømmer om.”

“Allerede inden spaden er kommet i jorden, har Københavns nye store musikfestival `Dickstortion´ tilkendegivet deres interesse og opbakning til projektet. Projektets unikke byrum tilbyder de helt ideelle rammer for en festival der bygger på begejstring og frivolt frisind under det folkelige motto: ´Welcome to Copenhagen – perhaps the most Dickable City in the World!´”

Se eller gense hele indlægget, samt de mange gode og sjove kommentarer HER 

Korch-Towers-i-NordhavnenNy-byprofil-set-fra-havnenNy-innovativ-tendens