TREDJE NATUR er prækvalificeret til konkurrencen om Holbæk Arena. Det samlede masterplanområde udgør 42 ha og består af en interessant blanding af mange forskellige funktioner. Flere idrætsforeninger i Holbæk by har længe ønsket sig nogle idrætsanlæg, der er i bedre stand og mere tidssvarende. Derfor har de taget initiativ til at få samlet byens idrætsfaciliteter ét sted i Holbæk i form af en moderne sportsarena, der både rummer stadion og halfaciliteter.

TREDJE NATUR er prækvalificeret sammen med Henning Larsen Architects, JAJA Architects og  Manica Arcitecture. De andre teams består af blandt andre 3XN, COBE, Arkitema og Dorte Mandrup Arkitekter.
Om projektet:

– Holbæk Arena vil få stor værdi for borgerne, ikke bare i byen men i hele kommunen. Det vil give foreningerne nogle moderne og fremtidssikrede faciliteter, men arenaen er mere end blot et idrætskraftcenter. Det er også en mulighed for at skabe større arrangementer og dermed gode oplevelser for borgerne. Endelig ser jeg det som en chance for at brande Holbæk på helt nye måder, siger borgmester i Holbæk Kommune, Søren Kjærsgaard

– Med en moderne sportsarena vil vi kunne sikre ordentlige faciliteter til gavn for blandt andet foreningslivet, som er udfordret af nedslidte faciliteter. Og det vil have en positiv sundhedseffekt, idet flere borgere vil blive motiveret til bruge faciliteterne til fysisk aktivitet. Endelig vil vi kunne skabe en synergi ved at samle faciliteterne et sted, hvilket vil kunne gøre, at vi vil kunne optimere driftsudgifterne til idrætsanlæg, fordi vi har mange anlæg spredt i Holbæk by, der kræver vedligeholdelse.

Projektkonkurrencen har til formål at tilvejebringe forslag til følgende to delelementer:

(1) En masterplan, der indeholder en samlet plan for Holbæk bys idrætsfaciliteter, herunder også de nødvendige infrastrukturanlæg. Det forventes, at masterplanen i hovedtræk skal omfatte en central bygning, svømmehal, skøjtehal, cykelhal, spring- og motorikhal, bevægelsessale, atletikfaciliteter, løbe- og vandreruter, lege og danseområder, amfiteater, fodboldstadion, boldspilsbaner, tennisanlæg, BMX-bane, værksteds- og garagebygninger samt rekreative områder.

(2) Forslag til udformning af projektets første faser: Dels en central bygning med foyer, café, omklædningsfaciliteter, klubzoner, kontor- og personalearealer, undervisnings- og mødelokaler, behandlerrum, styrketræningsrum mv. Dels multihaller, værksteds- og garagebygninger samt et fodboldstadion.