TREDJE NATUR  er med på det team, der er udpeget som vinder af fase 1 i konkurrencen om NHN – Nyt Hospital Nordsjælland. Teamet består ud over TREDJE NATUR af C.F. Møller, Alectia, Rambøll, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, Cubo Arkitekter. Nu konkurreres der i fase 2 henover efterår og vinter om den endelige sejr mod to andre internationale teams, der ledes af danske  BIG og schweiziske Herzog & De Meuron. TREDJE NATUR er ansvarlig for det helende landskab og masterplan på det over 312.000 m2 store område i Hillerød.

Vores vision er et Nyt Hospital Nordsjællan, der forener naturens og fællesskabets helende kvaliteter med sundhedsvæsenets krav om funktionalitet, nyttevirkning og logistik. Et hospital, der sætter menneskets naturlige og sociale, sanselige og meningsskabende erfaringer i verden i centrum. Vi er stolte af placeringen og glæder os til næste runde.

 

Uddrag fra dommerbetænkningen:

Det er tale om en meget smuk og god landskabsbearbejdning, hvor landskabet ubesværet tager fat i de elementer, som allerede findes på stedet. Landskabets kupering er på organisk og diskret vis anvendt til at adskille hovedindgange og akutindgang (FAM). Der er klare og overskuelige adgangsforhold, hvor et tydeligt stianlæg fører til både hoved- og børneindgang, der sammen med akutindgangen alle er placeret på sydsiden.

Forslaget rummer en idé og en strategi, der tyderligt viser, at forslagsstillerne har stort kendskab til hospitalsarkitektur.

Der er foretaget mange gode beslutninger med hensyn til funktionalitet, effektivitet og logisstik. Forslaget bærer præg af at være meget professionelt og grundingt udarbejdet. Det er det forslag, der er klarest funktionelt løst i henhold til konkurrenceprogrammets visioner og beskrivelser af bl.a. det overordnede sengekoncept og adskilte flows.

Forslaget er et meget komprimeret og diagrammatisk udformet anlæg, som ligger i et kuperet landskab. Selvom det er et kompakt anlæg, indeholder det et interessant kuperet foyerområde, som er godt løst og som virker spændende. Det er en effektiv fordeling af funktionerne, og det er nemt at finde rundt i bygningen. I det hele taget virker den indre struktur meget åben og imødekommende.


De tre vindere skal nu uddybe deres forslag under forhandling med Region Hovedstaden frem til marts 2014, hvor en endelig vinder kåres. I 2016 udbydes projektet til entreprenørvirksomheder, der skal udføre det egentlige byggeri. Nyt Hospital Nordsjælland bliver nyt områdehospital for 312.000 borgere, der udgør patientgrundlaget  i Nordsjælland. Samlet vil hospitalet udgøre 124.000 velindrettede etagekvadratmeter hospital til en pris på 3,8 mia. kr. med åbning i 2020. Læs og se mere på hospitalet hjemmeside.