TREDJE NATUR er udtaget til projektkonkurrencen Albertslund kanalområde – by, vand, liv.

Vi er udvalgt blandt 19 teams til at konkurrere om en fornyelse af Albertslund Kanalområde. Projektkonkurrence skal vise bud på renovering af selve kanalen og nytænkning af byrummene langs vandet.

Albertslund Kanal er et regnvandsteknisk anlæg på 1,5 km, der løber gennem centrale dele af Albertslund. Kanalen er en kombination af et spejlbassin og et regnvandsbassin, hvori regnvandet for en mindre del af et væsentligt større opland håndteres. Der arbejdes i øjeblikket på et projekt, der ændrer fordelingen af vand mellem kanalen og kloakken, således at den største del af regnvandet fremover vil løbe i kanalen.

Kanalanlægget og byrummene langs kanalen har nået en alder, hvor der er behov for renovering. Der skal derfor skabes en samlet plan for renovering af kanalen og områderne langs kanalen med attraktive byrum, der løfter kvaliteten af byrummene og skaber mere liv i området.

De prækvalificerede teams:
– Sleth, TREDJE NATUR, Moe, Rekommanderet og Bureau Detours
– Møller og Grønborg Arkitekter og Planlæggere, 2+1 og Niras
– Rubow Arkitekter, Opland Landskabsarkitekter, Grontmij, Mads Odgård Design og Reteam
– Rørbæk og Møller Arkitekter, Schul Landskabsarkitekter, AI og Street Movement
– Schønherr og ALECTIA

Anlægget er bygget i midten af 1960’erne og er et eksempel på en funktionel og rekreativ forbindelseslinje i den modernistiske by. Kanalen har således både en teknisk funktion og en mere social funktion som et strukturerende element med rekreative potentialer og stisystemer, der binder byen sammen. Det er HOFOR, der er ansvarlig for kanalen som regnvandsteknisk anlæg. Albertslund Kommune er ansvarlig for de omkringliggende byrum. Det samlede anlægsbudget for projektet er på cirka 42 mio. kr.