Fra os i TREDJE NATUR skal der lyde en hjertelig tak for 2017 til alle medarbejdere, bygherrer, samarbejdspartnere og venner!Et år, der for alvor har udfoldet og udfordret tegnestuens agenda i mange forskellige områder af byggeriet og samtidig budt på nogle kanonspændende resultater og nye samarbejder.

Næste år kommer for alvor til at stå i de store byggepladsers tegn, og vi ser frem til endelig at kunne sparke dæk på vores mangeartede projekter.

”Det er design med en troldsplint i øjet og meget sigende for Tredje Naturs på én gang udfordrende og optimistiske arbejde med at opfinde nye blandingsformer mellem by og natur. Den tilgang har ført dem videre fra klimatilpasningen af København til nye bygnings-, byrums- og byudviklingsprojekter, der forsøger at skabe menneskelige svar på menneskeskabte udfordringer.”

Rasmus Rune Nielsen i bogen Et godt hus på en lille planet, 2017.

Billedet ovenover er fanget af fotografen Alex Cornell og viser undersiden af et isbjerg ved Antarktis. Normalt ser vi kun toppen af isbjerget, hvor 90% af isen gemmer sig under vandets overflade, men her viser naturens kræfter undersiden for en kort stund. På samme måde er vi først nu ved at forstå naturens, byens og byggeriets egentlige sammenhænge. Byggeriet tegner sig i dag for 40% af den samlede globale klimapåvirkning og bare i Danmark tegner sektoren sig for 30% af landets affald. Der er ingen af os der har ét svar på alle vores klimaudfordringer, men sammen kan vi mere end vi tror.

TN julekort2 mailRESULTATER

2017 | Første spadestik på den helt nye by Vinge. Sølund generationshuset ved Søerne kører for fulde sejl med et stort projekteringsteam. Vi skaber nye fællesskaber i Urbanplanen og er totalrådgiver på et nyt boligprojekt i Aalborg.

POP-UP klimahybrid gik verden rundt på diverse medier som Fast Company, Archdaily, Business Insider m.fl. og fik mere end 55.000 likes på Hypebeast i lidt usædvanligt selskab mellem sneakers og basketballstjerner. I samme hypede åndedrag gik vores højstemte debatprojet Korch Towers viralt, som debatterede højhuse og byidealer i Nordhavnen.

Vi skabte nye idéer som Kungsbergets nye naturbaserede læringsrum i Linkøbing, et Vandkulturhus på Papirøen, der gentænker vores relation til vandet. Hyllie fik et rekordgrøn stationsområde med kontor- og boligområde bygget med massivtræ, ArkenWalk gentænker kunstens formål i båndbyen og Lemvig bedding blev skabt som et socialt mødested koblet med kystsikring.

2018 | Det gigantiske klimaprojekt Enghaveparken går i jorden i foråret, Klimaflisen test-stræk udføres på Nørrebro. Første del af Bryggens Bastion, der bliver Københavns største bilfrie område anlægges. En ny masterplan for industriområdet ved Firskovvej i Lyngby skal transformere området til en særegen bæredygtig, fortættet, divers og fremadskuende bydel. Støtte fra kunstfonden skal bruges til et Symposium om den antropocæne virkelighed.